Дълбок поклон пред светлата памет на Поручика! Това написа Георги Димов –международен анализатор, бивш генерален консул на РБ в Одрин, по повод три години от смъртта на Красимир Узунов.

"Някак си неусетно изминаха три години от нелепата и страшно преждевременна смърт на Красимир Узунов. Датата 25 февруари запаметихме именно покрай голямата тъга - с нея отбелязваме по достойнство неговата кончина. Защото това е нашият непрежалим и доказано във времето незаменим и незабравим Поручик.

Помним го не само по повод неговото творение - Радио и Агенция "Фокус", които умело насочваше в центъра на медийното присъствие. И които в продължение на близо 20 години далновидно и професионално ръководеше.

Помним го също така и с апостолската му дейност. С неговите ежедневни и удачно премерени провокации, с единствена цел - разбираеми сигнали за запазване на националната ни памет и самочувствие.

Запомнихме го и с безспорния му принос като български офицер, журналист, анализатор, писател, общественик.

Няма да го забравим и покрай неговото лично дело и кауза, останали трайно в историята ни с книгите му "Каймакъ-Чаланъ", "Епопеята на Добруджа", също "Азъ служих при Дранговъ".

Ще си спомняме винаги за него с огромна тъга, но и с дълбока удовлетвореност за привилегията да сме били близо до него. Заради дадения ни шанс да се докоснем и да вземем пример от големия патриот, ерудит, истински българин

Заради това, че сме били част от неговата визия и проект за една модерна, просперираща и горда България. Която помни своята история и почита своите герои. А също така – и което е по-важното - една съвременна България, която в не по-малка степен е ориентирана преди всичко напред в бъдещето и знае как да брани собствените си национални интереси и достойнство.

Още веднъж – дълбок поклон пред светлата памет на Поручика!

А на целия екип на създадените от него Радио и Агенция "Фокус" – желая нови професионални успехи и заслужено признание. Нямам никакво съмнение, че постоянно ще бъдете масово предпочитани, четени, слушани и цитирани - у нас и зад граница", каза още Георги Димов.