Българските генерали, след края на своята активна служба, имат своето достойно място да се включат активно в политическия живот. Това коментира бригаден генерал от резерва Димитър Шивиков, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"Аз виждам хаос в сегашното управление. Просто те реагират на дразнители. Откъдето се зададе криза, те натам насочват своите усилия, но по същество не решават проблемите, а ги задълбочават. Така че дай Боже нещата да се случват. В крайна сметка всеки се бори за сърцето и гласа на българския избирател“, отбеляза генералът.

"Пожелавам успех на колегата, генерал Стефан Янев,дано, пожелавам си, дано това не се окаже поредния хибриден проект, който е създаден някъде в някой инкубатор, където човекът, който държи копчето за термостата да наглася температурата, да е в някое чуждо посолство. Дано това не се окаже и да не бъде поредната измама. Това си пожелавам“, посочи Димитър Шивиков.

Обидно е усещането, че пак някъде отвън ни диктуват какво решение да вземе Народното събрание, коментира Шивиков решението на парламента за военно-техническа помощ за Украйна.

"Човек, който следи отблизо случващото се в обществено-политическия ни живот – ненапразно премиерът Кирил Петков, съпроводен от няколко човека от т.нар. управляваща коалиция, отидоха до Киев да се срещнат с президента Зеленски. Какво там на място са се договорили, това остана тайна за българското общество, но как пък точно във вчерашния ден, когато трябваше да вземе това решение, изведнъж рано-рано сутринта посланикът на Украйна депозира в българския парламент това писмо, подписано от президента Зеленски“, посочи той.

"Това е жалко и обидно и всичко това е в името на запазването на властта от тази четворна коалиция. Защото имаше и гръмки изказвания преди вчерашното заседание на парламента от една политическа сила, че едва ли не ще напусне. Днес ги слушам в с какъв апломб, с какъв патос, ентусиазъм, с позитивни препратки, че са успели да се преборят за своето решение“, допълни Димитър Шивиков.

Евелина БРАНИМИРОВА