Гарнизон - Пловдив чества Богоявление с водосвет на знамената си. Това съобщиха от пресцентъра на Съвместното командване на специалните операции (СКСО).

По традиция отбелязването на един от най-светлите църковни празници започна сутринта в Кърджали, където пред манастира "Св. Йоан Предтеча“ Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи литургия и благослови представителното формирование от СКСО. Присъстваха командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев, кметовете на общините Пловдив и Кърджали Здравко Димитров и Хасан Азис и председателят на 44-то народно събрание (2017-2021г.) Цвета Караянчева.

Честванията продължиха с водосвет на националното знаме, представителното и бойното знамена на СКСО, репликите на знамето на Априлската епопея и на Самарското знаме и на формированията от Пловдивския гарнизон – 3-та авиационна база Граф Игнатиево и 24-та авиационна база Крумово от състава на ВВС и 110 логистичен полк от състава на СВ пред катедралния храм "Успение Богородично“ в Пловдив. След освещаването на бойните знамена формированията, представители на Българската православна църква и местната власт с литийно шествие се изнесоха до моста на р.Марица, където по традиция се хвърля кръста по случай църковния празник Богоявление. Кръста беше хванат от военнослужещ от 86 група "Специални сили“ на СКСО – мл.серж. Димитър Налбантов.

В Пловдив присъстваха кметът на града Здравко Димитров, председателят на общинския съвет Александър Държиков, областният управител Йордан Иванов, народни представители, Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений, Негово Преосвещенство Величкият епископ Сионий, началникът на Гарнизон - Пловдив и командир на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев, кметове на райони и представители на местната власт, командири на формирования, представители на военно-патриотични съюзи, жители и гости на града.