Политическият представител на ГЕРБ в това правителство съм аз. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Мария Габриел в отговор на въпрос дали министър Калин Стоянов е номинация на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на "Фокус".

"В рамките на преговорите за това правителство политическият представител на ГЕРБ съм аз. Оттам нататък за мен е важно да си припомним, че разговорите бяха водени между мен и академик Денков, защото правителството е "Денков - Габриел"", категорична бе тя. 

"Всеки един министър, който е намерил мястото си в това правителство, е одобрен от двамата. В такива ситуации е важно да погледнем какво бихме искали да се направи. Днес разбирам много ясно, че и министърът на вътрешните работи, и аз, и академик Денков проявяваме нулева толерантност към насилието", каза още Габриел.

Тя застана зад министър Стоянов, подчертавайки напредъкът, постигнат от МВР, по темата Шенген. Вицепремиерът смята, че в трябва да се прави разлика между различните ситуации.

"Да имаш министър на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи, което показва изключително солидни и убедителни резултати по тази тема, е много важно да успяваме да открояваме отделните ситуации и там, където има напрежение да се върви напред", заяви тя. 

Смятам, че се върви в правилната посока, категорична бе Габриел.