Задочни реплики си размениха съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева по повод декларацията на втората политическа сила за подкрепа на антикорупционното законодателство. 

Минути, след като приключи брифингът на ГЕРБ-СДС, в който от първата политическа сила обявиха, че ще се отзоват на поканата за обсъждането на декларацията, Кирил Петков написа "Превеждам от Герберски към днешна дата:

Общи приказки - ДА. Борба с корупцията - НЕ"

Няколко часа по-късно Деница Сачева отговори на съпредседателя на ПП-ДБ, като написа пост във Фейсбук, в който заяви, че Кирил Петков "нееднократно демонстрира трудно разбиране на литературен български език и е направил традиционно несполучлив опит да превежда брифинга на ГЕРБ"

В своята позиция тя написа, че ПП-ДБ са получили мандата по технически причини, а тяхното им значение са "силно преувеличени". 

"Корупция не се бори с декларации, а от борбата с корупцията се страхува основно Продължаваме промяната. За Вас политиката е бизнес. Затова и сте фиксирани в печалбата. Това е Вашата цел - да сте на печалба.", написа още тя.

Деница Сачева обаче написа, че представителите на ГЕРБ-СДС ще се явят на обсъжданията на декларацията: "ще положим всички усилия да работим с разум и отговорност до последния ден на това Народно събрание".