Финансовият министър Людмила Петкова категорично отрича да е участвала в среща в сградата на ведомството или извън него с участието на представители на Комисията за противодействие на корупцията, НАП и трети лица относно стартирането на проверки срещу народни представители от ДПС-Доган. Това става ясно от отговор на писмен въпрос, поставен от независимите депутати от ДПС-Доган до министъра, видя "Фокус"

Припомняме, че през миналата седмица от ДПС-Доган обявиха, че имат информация за провела се среща между "представители на КПКОНПИ, НАП и министъра на финансите с притеснителното участие на трето лице". 

"На тези среща е наредено да се започнат масирани проверки на народни представители от ДПС, без Пеевски и група", обяви тогава Чакъров.

В писмения си отговор финансовият министър категорично заявява, че нито е разпореждала подобни проверки, нито ѝ е било нареждано да стартира такива. Тя припомня, че инициирането на такива действия от представител на изпълнителната власт би представлявало "недопустима намеса" в работата на приходната агенция.