Народното събрание хлопна вратите за ваканция и голяма част от политиците намериха "трибуната" в социалните мрежи.

Ева Майдел написа във Facebook:

Вярвам, че в българското общество всеки има право да бъде различен. Също така вярвам, че това ще остане така. По никакъв начин не мога да приема, че някой може да атакува учители заради тяхната публична позиция.

Омразата и ксенофобията нямат място в България. Същевременно, ако някой има по-консервативни възгледи за живота, ние не можем да му забраним или да сочим с пръст. Това също е част от толерантността.

За съжаление, обаче има сериозна политическа употреба на този въпрос и тя е от две страни: Възраждане и ППДБ.

И тук ППДБ трябва да отговорят кога смятат Възраждане за нацисти (ако неумелият опит за статус на Кирил Петков има предвид това): Когато Кирил Петков каза, че те могат заедно да участват в мнозинство, после, когато каза, че не е разбран? После, когато ППДБ участваха в тайни срещи за мнозинство срещу Рая Назарян или когато казаха, че трябва санитарен кордон около Възраждане? Или когато се скриха при гласуването на поправките в Закона за училищното и предучилищно образование, за да не ги разсърдят?

Не знам защо се сетих за един цитат от филма “Вчера":

"Научете се бе, момчета. Каквото прошепнеш, трябва да имаш кураж да го кажеш високо. Достойният човек говори високо и гледа право в очите".