Докато Десислава Атанасова и Борислав Белазезлков полагаха клетва като конституционни съдии, протестиращи изразиха своето недоволство от избора им. 

Под колоните на Министерски съвет гражданската демонстрация събра обаче едва десетина души, а видно от кадрите на "Фокус", полицаите и жандармеристите, изпратени да опазва реда по време на демонстрацията, бяха повече от недоволните. 

Протестът на "Правосъдие за всеки" и "Боец" бе с искане за прекратяване на процедурата и оттегляне на избраните магистрати. 

В опит да потърси провокация пред камерите и вниманието на току що слезлите от тържествената церемония в Конституционния съд журналисти, лидерът на "БОЕЦ" Георги Георгиев опита да нахлуе в сградата и се спречка с жандармеристите на входа. До сериозен сблъсък не се стигна. 

"Искахме да присъстваме на клетвата и зададем своите въпроси към Атанасова и Белазелков", обясни Георгиев.

"На клетвата на Конституционния съд по протокол все пак никога не присъстват граждани", обясни адв. Велислав Величков. "Процесът е завършен с подписването на клетвения лист и полагането на клетва. Заклели са се, подписали са се, оттук нататък следват тежки щети за конституционното право. Всичко зависи от това как ще се произнесе КС по жалбата на президента", обясни Величков.