По случай 100 години от установяването на "Арсенал“ в Казанлък, 146 години от създаването на предприятието – първото в България след Освобождението, и във връзка с юбилейния празник на дружеството, който се превръща в голямо общоградско тържество, на работниците и служителите в "Арсенал“ АД и "Арсенал – 2000“ АД ще бъдат изплатен допълнителен финансов стимул. Това е премия в размер на 50% от договореното от всеки работник и служител основно месечно възнаграждение. Предложението за допълнителния стимул е на изпълнителния директор на "Арсенал“ инж. Николай Ибушев, за което има утвърдена от него заповед, уточняват местни медии.

Премията ще се начисли към заплатата за м. август 2024 година, която ще бъде изплатена до 25 септември – точно в навечерието на големия празник, чиято кулминация в "Арсенал“ и в Казанлък е на 27 септември. Остават и традиционните допълнителни стимули, които работниците и служителите на двете дружества получават всяка година по случай фирмения празник, информира г-н Янко Костадинов, директор "Финанси и икономика“ на "Арсенал“ АД.

Допълнителният финансов стимул за вековния юбилей е още едно доказателство за широката и многопосочна социална политика на "Арсенал“, която няма аналог в България.