Една легенда ще оживее в предаването "Цветовете на Пловдив“ този вторник, чрез разказ на близък човек. Това е световно известният български джаз музикант, композитор и пианист Милчо Левиев, който гради по-голямата част от кариерата си в Съединените щати.

В близките дни пловдивчани и гости на града ще имат възможността да присъстват на уникален концерт с филмовата музика на Милчо Левиев. Концертът е кулминацията на поредицата от събития, по повод 85-та годишнина от рождението му.

Какво да очакваме от този концерт ще ни разкаже неговата съпруга Вики Алмазиду. От нея ще се опитаме да разберем и още нещо - обиден ли беше на родния си град Милчо Левиев и какво беше за него Пловдив.

В предаването ще узнаем още в какво е превърната къща "Павлити", след нейната реставрация и как се усеща там елегантния и изтънчен полъх на Eвропа. За всичко това ще ни разкаже в репортажа си Велизара Ангелова.

Какво още предстои да се случи в Пловдив през следващите дни ще разберете от анонсите в края на предаването.

Слушайте ни на 26 септември, от 14 до 15 часа, на честота 89.9 MHz по Радио "Фокус“, в предаването "Цветовете на Пловдив“.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.