Бих казал, че нормите на правовата държава са под серозен риск. Недопустимо е за имота, в който е живял и живее Ахмед Доган, да се влиза със самоуправство. Вътре има много документация на партията, голяма част от архива е там. Силно обезпокоени сме. Това заяви заяви председателят на ДПС Джевдет Чакъров пред имота на Ахмед Доган в кв. "Бояна", предаде репортер на "Фокус".

"Затова тези хора са тук мирно да протестират. Бих искал да знам дали всичко е опазено. В момента имам само въпросителни какво е ситуацията вътре в имота. Протестът е повод опазване на демокрацията. Апелираме всички демократично мислещи хора да дойдат на този поход", заяви той.

По думите му никой не е обяснил на ръководството на ДПС защо протестиращите днес са отдръпнати на толкова сериозно разстояние от имота.

"В случая не става въпрос за имоти и имущество, а за погазване на нормални законови рамки и нарушение на правната норма. Д-р Ахмед Доган е един от значимите политици в България, със значителен принос за демокрацията", категоричен бе Чакъров.

Лора ДИМИТРОВА