Органи на МВР (ГДБОП, АДФИ, КПК и НАП) извършват масови проверки срещу физически лица, фирми, бизнеси и семейства на членове и симпатизанти на ДПС. Това съобщи по време на брифинг председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Джевдет Чакъров, предаде репортер на "Фокус".

"Ние, народните представители от автентичното ДПС без Пеевски и група, се обърнахме към служебния министър-председател и главния прокурор на България с молба за спешна среща, за да призовем да не се допуска употребата на държавните иституции с цел сплашване, разправа и възпрепятстване на свободата на изразяване. Никога, през последните 35 години, едно правителство - редовно или служебно - не си е позволило да използва държавните институции за изпълняване на поръчки на определени политически субекти и лица с цел всяване на страх и психоза", каза още Чакъров.

"Задължение на служебното правителство е да гарантира провеждането на честни, свободни и демократични избори. Организирането, на които да бъде наблюдавано от органи на МВР, отдалечени на равно разстояние от всички политически сили", уточни Джевдет Чакъров.