Доган е пределно ясен, без недомлъвки. Това заяви председателят на ДПС Джевдет Чакъров пред журналисти на влизане в парламента, предаде репортер на "Фокус"

"Колективните органи ще се съберат следващите дни. Всеки един, който е член на органите, ще вземе отношение, ще се вземат и решения. Голяма част от хората още вчера почнаха да се обаждат, споделят призива на д-р Ахмед Доган", заяви Чакъров.

"Голяма част от това, което Доган изказва като загриженост - че няма нормално функциониране на база демократични принципи, е изказано много обхватно в неговото обръщение. Той призовава да се освободим от страха и да застанем на висотата на нашите отговорности", каза още той. 

Попитан дали Пеевски ще бъде изключен, Чакъров обясни, че колективните органи ще заседават, най-вероятно с участието на самия Доган, а след това ще бъде взето решение. 

От ДПС все още не са определили кой ще вземе втория мандат за съставяне на правителство: "До последно ще положим всички усилия да се състави редовно правителство в страната. Призовава и другите политически сили да бъдат на висотата на отговорностите". 

Чакъров заяви, че въпреки всички откази, получени през вчерашния ден за срещи за съставяне на правителство, не е излишно да се направи нов опит за търсене на подкрепа.