Две степени на опасност са обявени за утре! В Западна България ще вали интензивно, ще бъде екстремно горещо в останалата част от страната. За това предупреждават метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология, провери "Фокус".

Ето за какво апелират дежурните синоптици да внимавате при обявена първа и втора степен на опасност:

При дъжд:

Жълт код: 
БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ за възможност от локални наводнения, малко на брой. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито. Затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

Оранжев код: БЪДЕТЕ ГОТОВИ да се предпазите, вие и вашата собственост. Възможни са наводнения на имоти и в транспортната мрежа. Възможни са прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Възможно е да се наложи частична евакуация. Опасности при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг.

При екстремно високи температури:

Жълт код: БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ – очакват се много високи температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Оранжев код: БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ, че високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Следете прогнозите и действайте според съветите на властите.