В предаването "Цветовете на Пловдив“ на Радио "Фокус“ ще погледнем отново към Небет тепе, около което в древността изниква град Пловдив.

Нямаме търпение да разберем кога ще бъде напълно завършен Археологическия комплекс "Небет тепе“. Там вървят дейности по реставрация, консервация и социализация на обекта. Какво е направено до момента ще ни каже Никола Стоянов, художник реставратор, проектант в част "Реставрация и консервация" и авторски надзор по проекта "По крепостните стени на Филипопол". Той ще обясни за какво служат поставените габиони на обекта и има ли място за притеснения.

Ще го питаме още докъде стигнаха дейностите на Източната порта. Колонадите по античната улица вече са издигнати, кога ще бъде разкрит изцяло обекта.

Интервютата със специалиста направи Диана Бикова.

Ще чуете подробности и за новата програма на Природонаучния музей в Пловдив "Млад стажант" и за едно незабравимо преживяване, което предстои там - "Нощ в музея". За всичко това ще разговаряме с директора Огнян Тодоров.

В края на предаването ще чуем какво подготвят в Историческия музей в Пловдив за 6 септември - Деня на съединението и Празник на Пловдив. За това ще ни разкаже директорът на музея Стоян Иванов.

Слушайте ни на честота 89.9 MHz по Радио "Фокус" на 29.08.2023 / вторник/, от 14 до 15 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.

За реализацията на предаването този път съдействаха Диана Бикова и Стойчо Генов.