Надявам се скоро да видим премиерът като опреде-лен тип политически лидер, защото сега е по-скоро като говорител на правителството. Това каза доц. Светослав Малинов за предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“.

По думите му вчерашният протест не е подкрепен от софиянци, а провокациите на "Възраждане“ не трябва да демотивират управляващите, а да ги насочат към максимална прозрачност при взимането на решения.

"Хората трябва да виждат разумните основания за вземането на определени решения, за да се запази доверието с което тръгна Кабинетът“, каза още доц. Малинов.

"Положението наистина е притеснително, ако не се вземат бързи и смели решения, ако се поддават управляващите на популизма или на тактиката на опозиицията ще се стига до абсурди, както мораториума с цените на енергията. Така че предстои да видим. Сигналите не са много обнадеждаващи, но нека бъдем оптимисти, нека приемем, че така ще бъде само в началото, с течение на времето правителството ще става все по-убедително, а премиерът ще го усетим като определен тип политически лидер, защото сега го виждаме по-скоро като говорител на правителството", уточни доц. Малинов.

"Управляващите не трябва да се поддават на тактиката и манипулациите от опозицията, както с мораториума на енергията, но с течение на времето правителството ще укрепне“, изрази увереност доц. Светослав Малинов.

Цоня Събчева