Въпросът, който ме тормози е защо се бави все още Конституционният съд да се произнесе по едно, уж, лесно тълкуване на Конституцията. Това отбеляза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" доц. Николай Димитров, социален психолог.

"Моят лаизъм в тази посока е много наивен - добре, ако това наистина са нашите най-големи капацитети в правото - не би ли трябвало някои неща да са им очевидни и много лесни за решаване като казусите, които имат и защо им отнема толкова много време. Дали наистина те не са част от политическата игра, което би било поредният лош сигнал за електората (избирателите), че и тези, които трябва, уж, право да съдят не са безпристрастни и са политически обвързани. Те безспорно са политически обвързани, защото 1/3 от тях са избрани от президента, 1/3 от тях са избрани от парламента. Видяхме последните избори на конституционни съдии колко очевадно пристрастни бяха. Това мен ме тормози", коментира доц. Димитров.

Той обърна внимание, че една промяна в Конституцията е или не конституционносъобразна: "Не знам. Ще видим. Всички чакаме решението, за да видим и накъде ще тръгнат политическите ежби, защото безспорно това ще налее допълнително масло в огъня на страстите между президента и парламента".