Резултатите от екзитпола не са нещо, което трябва да ни радва. Това показва, че политическата криза, от която трябва да излезем, точно обратното - се задълбочава. Това каза доц. Наталия Киселова, конституционалист, кандидат от "БСП - Обединена левица".

БСП обединена левица прави свое паралелно преброяване и поради тази причина докато не бъдат оповестени резултати от членове на СИК, няма да има коментар. Цялата кампания, която проведе "БСП - Обединена левица" показа, че търсим усилия да се излезе от политическата криза. За съставяне на правителство обаче трябва да има решение на Националния съвет на БСП и Коалиционен съвет "БСП - Обединена левица" и едва тогава може да се каже, че може да бъде подкрепена каквото и да е правителство, тук не коментираме с кой мандат и с кой кандидат за министър-председател", каза пред БНТ доц. Киселова.

Попитана дали "БСП - Обединена левица" би водила диалог за съставяне на правителство с ГЕРБ, тя отговори.

"Има изрично решение на Конгреса на БСП да няма коалиция с ГЕРБ, поради тази причина към момента не мога да коментирам специално за ГЕРБ", отбеляза доц. Киселова.

"Редно е да има усилия за разговори и за конкретни политики в Народното събрание. Надявам се левицата да е спечелила макар и крехко доверие и да убеди българските граждани, че без левица няма да има демокрация", обобщи тя.