Всички изисквания могат да бъдат изпълнени. Това заяви изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" Любомир Спасов преди срещата на протестиращите с властта в Народното събрание, предаде репортер на "Фокус".

Попитан за това дали исканията на енергетиците противоречат на ангажиментите, поети към страната по Плана за възстановяване и устойчивост в частта за енергетиката и декарбонизацията, той отговори така: “Не знам дали противоречи на европейските изисквания, но противоречи на здравата логика в България в момента, защото освен тези централи и АЕЦ-а други базови мощности нямаме. Това означава, че ако спрем сега, от 2030 година спираме да гледаме телевизия".

Според него изискванията на сектора са изпълняеми: “Мисля, че абсолютно всички изисквания могат да бъдат изпълнени. Ние сме доста разумни и доста обмислени са исканията, така че смятаме, че могат да бъдат приети, без да се случва колосален компромис".

Протестиращите се надяват да се срещнат, както с правителството, така и с всички политически сили и са готови да чуят техните предложения.

“Искаме да видим какво ще предложи отсрещната страна. Надявам се всички партии да са тук. Това е в общия интерес", каза още той.