"Хората, които се намират в имота, са представители на собственика, а органите на реда действат под ръководството на Районната прокуратура. Срокът, в който обвинението трябва да се произнесе за случващото се, е 30-дневен", заяви директорът на СДВР Любомир Николов, който дойде при събралите се пред сарая, обитаван от Ахмед Доган, в "Бояна", предаде репортер "Фокус".

"Евентуално самоуправство е престъпление според Наказателния кодекс. Районната прокуратура ще прецени дали има такива данни. Ние в момента работим под нейното ръководство. Поддържам ежеминутен контакт с районния прокурор. Всички документи, с които разполагаме от имотния регистър, са предоставени", допълни Николов.

По думите му собственикът на имота се е съгласил въпросните хора да стопанисват имота и има правно основание да стоят там. "Ние не можем да ги изгоним. Именно те са подали сигнал за струпване на хора отпред", каза още Николов. 

На въпрос на Николов към събралите се защо се агресират спрямо полицейските служители, те отговориха: "Защото ни блъскат, ритат и ни мачкат". Директорът на СДВР посочи, че всичко е заснето с камери на МВР, които ще бъдат показани. "И ние имаме записи, цяла България видя", отвърнаха събралите се.