Директорът на Агенция "Митници“ Георги Димов се срещна с генералния директор на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC) Оуз Серкант Акън.

По време на разговорите двамата ръководители подчертаха уникалната роля на SELEC в подкрепа на сътрудничеството в противодействието на трансграничната престъпност в региона, както и сериозната активност на българската митническа администрация в работата на Центъра, казаха от Агенция "Митници“. 

"Агенция "Митници“ разглежда данните като изключително важен ресурс“, заяви Георги Димов и допълни, че взаимодействието е най-важният механизъм за адаптация към променящата се международна среда.

"SELEC е организация, извървяла дълъг път за 25 години от създаването си и е разпознаваема като партньор в областта на оперативното сътрудничество“, подчерта генералният директор Акън и информира, че мрежата на SELEC продължава да се разширява с нови оперативни партньори, което е от полза за целия регион и ще позволи през следващите години да се удвои броят на операциите, подкрепени от Центъра. 

Центърът за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC)  със седалище Букурещ, Румъния, е международна правоприлагаща организация, правоприемник на Регионалния център за борба с трансграничната престъпност на Инициативата за сътрудничество в Югоизточна Европа (SECI Център).

SELEC е единствена по рода си регионална организация, която обединява усилията на полицейските и митническите служби на държавите от Югоизточна Европа в борбата с трансграничната организирана престъпност, подпомага оперативното сътрудничество като улеснява обмена на информация, координира съвместни разследвания и регионални операции и други.