Всеки клас трябва да разреши казуса за използване на мобилни устройства. Не би следвало да се прилага повсеместна рестрикция и забрана, а всяко училище да го интерпретира по свой начин. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119. СУ "Акад. Михаил Арнаудов“.

“В 119-то училище има родитело-учителски консенсус и телефоните стоят на определено за това място през целия ден. В гимназиален етап съпротивата е много по-различна в категорията “това е моя лична собственост" и подрастващите над  16 г. са изключително прави. Личната им вещ не би трябвало да бъде в категорията на забрани и рестрикции. След години абсолютно всичко ще бъде тотално дигитализирано и подобни забрани биха стояли смешно в очите на днешните подрастващи. Няма как да бъдат забранени съвсем новите неща, които съществуват", поясни Диян Стаматов.

"Хората, които правят подобни забрани изглеждат като динозаври в съзнанието на учениците. Няма как да бъдат забранени съвсем новите неща, които съществуват", отбеляза директорът.