Винаги човек може да се справи по-добре, но аз нямам от какво да се срамувам от работата на правителството, на което все още съм служебен премиер. Никой не оспори, че си изпълнихме добре задачата да организираме честни, прозрачни и свободни избори. Едновременно с това запазихме от години определения път на България, свързан с Европа. Аз обещах точно това и го изпълних. Това заяви кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев, предаде репортер на "Фокус".

Главчев е категоричен, че трябва да има редовно правителство. "Винаги съм изповядвал идеята, че институциите трябва да си взаимодействат, за да подобряват живота на българските граждани. С Вас доказахме, че може да е така", каза още той. 

"Аз наистина ще се постарая всичко, което вършехме досега, да го вършим още по-добре, ако издадете указ. Аз следя внимателно какво се случва в обществото и основната ми задача ще бъде да се свали политическото напрежение. Ще изпълня това, което ми възлагате. В понеделник ще представя състав на служебен кабинет. Ще бъдат оправдани очакванията на всички български граждани", заяви Главчев.

Лора ДИМИТРОВА