Десислава Иванчева призова за предсрочното освобождаване на Биляна Петрова от затвора в Сливен. Припомняме, че двете бяха осъдени за поискан и получен подкуп от бизнесмена Александър Ваклин. 

В свой Фейсбук пост Иванчева призовава за предсрочното освобождаване заради влошеното здравословно състояние на бившата заместник-кметица на столичния район "Младост". 

Тя пише, че Биляна Петрова трябва да започне незабавно лечение заради болки в таза и гръбнака. Иванчева разказва за това как Петрова работила 3 седмици с натрошени кости вследствие на тежък труд в затвора. По думите на бившата кметица на "Младост" Петрова получавала обезболяващи, но те спрели да действат. 

"От 15 дни Биляна е отново на обезболяващи, заради силни болки най – вече в таза и гръбнака, където са счупванията и напукванията. Тя е в голяма опасност- костите й в момента са твърде чупливи, костната й плътност е като на 80-90 годишна жена. Точно сега, тя трябва много да се пази, защото всяко волно или неволно падане, бутане, може да ѝ е последното. В затвора това е мисия не възможна", пише в своя пост Иванчева. 

Тя казва още, че Биляна Петрова се придвижва с бастун от месеци, а на ден трябвало да изкачва стъпала, равняващи се на 10-15 етаж: "В Сливенския затвор не могат да ѝ осигурят жизнено необходимите грижи", категорична е тя.