Парламентът засекрети заседанието за изслушването на служебния министър-председател Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и заместник-министъра на външните работи Невяна Митева във връзка с позицията на страната на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. предаде репортер на "Фокус"

Искането бе инициирано от лидера на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. По думите му в позицията имало аспекти, които трябвало да бъдат обсъдени, тъй като Народното събрание не дало санкция за тях. 

"Има неща, които на тази среща България ще трябва да потвърди или да не се съгласи. Неща, за които те нямат санкция от Народното събрание. Има сериозни съмненения за отказ от национален суверенитет", заяви Йорданов. 

При първото гласуване парламентът не прие предложението за закриване на заседанието, но при прегласуването бе получена необходимата подкрепа. 

"За" гласуваха един депутат от ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", БСП, ИТН, "Величие" и двама независими депутати. "Против" бяха ДПС, а с "въздържал се" гласуваха от ГЕРБ-СДС.