Депутатите продължават работата в парламента два дни преди да излязат в лятна ваканция. Програмата за днешното заседание включва общо девет точки, сред които изслушването на четирима министри за водната криза в страната. 

По-рано народните представители приеха предложение за удължаване на работното време до разглеждането на всички точки от дневния ред. Малко по-късно обаче по предложение на "Възраждане" бе инициирана проверка на кворума. Два пъти обаче депутатите не успяха да съберат необходимия брой регистрирани, за да продължат работа. При първото преброяване се събраха едва 92-ма души, заради което бе обявена 15-минутна почивка. 

При второто преброяване пък се регистрираха 107 депутати. Председателстващата заседанието Росица Кирова обяви 30-минутна почивка, за да даде възможност на на останалите да се придвижат до пленарната зала за преброяването, тъй като отново не бе събран кворум. 

Третата проверка ще бъде и последна. За утрешния ден народните представители са заложили пет фиксирани точки преди парламентарния контрол.