Депутатите ще взимат заплати и по време на предизборната кампания. Това бе вписано при гласуването на Правилника за работата и дейността на Народното събрание, който се разглежда в момента в пленарната зала, предаде репортер на "Фокус"

Депутатите от вече разпадналата се парламентарна група "Величие" Виктория Василева, Юлиана Матеева и Николай Марков настояваха народните представители да не взимат заплати и да не могат да ползват служебните автомобили на парламента в предизборната кампания. 

На първото заседание на временната комисия тяхното предложение бе прието, но впоследствие бе отхвърлено. 

В зала редакционната поправка получи едва 27 гласа "за" (бел. от ред. - 18 гласа от групата на ДПС и 9 от независими народни представители), 66 бяха "против", а 88 се въздъраха.

Друга промяна, направена в правилника е, че към Комисията по конституционни и правни въпроси ще се създаде подкомисия, която ще следи за съответствието на законодателството с принципите и нормите на Европейския съюз и международните норми за защита правата на човека и основните свободи. 

Депутатите решиха също, че Комисията за контрола над службите ще бъде на паритетен принцип и ще има ротационно председателство. С редакционна поправка, направена от Павела Митова от ИТН, законопроектите на Министерския съвет ще се представят от представители на изълнителната власт.