Депутатите решиха да създадат 24 постоянни комисии в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус". Това се случи след като народните представители приеха текст от новия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. "За" създаването на комисиите гласуваха единодушно 165 народни представители, без "против" и "въздържали се".

47-ото Народно събрание ще има Комисия по бюджет и финанси; Комисия по конституционни и правни въпроси;

3. Комисия по икономическа политика и иновации; Комисия по енергетика; Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; Комисия по външна политика; Комисия по въпросите на Европейския съюз; Комисия по отбрана; Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред; Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения; Комисия по земеделието, храните и горите; Комисия по труда, социалната и демографската политика; Комисия по образованието и науката; Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта; Комисия по здравеопазването; Комисия по околната среда и водите; Комисия по транспорт и съобщения;

18. Комисия по електронно управление и информационни технологии; Комисия по културата и медиите; Комисия за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество; Комисия по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите; Комисия по политиките за българите извън страната; Комисия по превенция и противодействие на корупцията; Комисия по туризъм.

Деница КИТАНОВА