Депутатите решават за бъдещето на проектоправителството на Росен Желязков в 13:00 часа утре. Това става ясно от публикуваната проектопрограма за работата на парламента, видя "Фокус"

Народните представители ще трябва да гласуват за министър-председател, структура и състав на Министерския съвет. 

Преди това обаче те най-вероятно ще започнат работата си с изслушвания. По искане на парламентарната група на "Величие" в парламента ще бъдат служебният министър-председател Димитър Главчев и министърът на отбраната Атанас Запрянов. Те ще запознаят депутатите с позицията на България на предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон. 

В проектопрограмата си включени още няколко изслушвания. В четвъртък депутатите отново ще чакат военния министър относно изпращането на български войници на фронта в Украйна, както и Главчев по отношение процеса на присъединяване на Република Северна Македония в Европейския съюз и т.нар. "Френско предложение", както и враждебните позиции на македонските власти от последните дни. Като точка трета е заложено изслушването на регионалния министър Виолета Коритарова за етапа на строителството на АМ "Хемус" и напредъка по проекта за строителството на АМ "Черно море". 

В петък се предлага депутатите да започнат с парламентарен контрол, а след това да преминат към изслушването на служебния премиер за последните назначения в службите.