Скандал между парламентарните групи на ПП-ДБ и БСП. Повод за техният спор стана декларация, изчетена от Атанас Атанасов във връзка с предложението на служебното правителство последният министър на културата на БКП да Георги Йорданов да бъде награден с орден "Стара планина" за "големите му заслуги в областта на културата и изкуството". 

Атанасов изчете декларация, в която първо започна с изчитането на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен. Лидерът на ДСБ прочете първия член на закона. Междувременно около него се събраха народните представители от БСП, които обградиха парламентарната трибуна и подвикваха на Атанасов да прекрати декларацията си. 

Поради липсата на нормално протичане пленарния процес председателят на парламента прекъсна заседанието за кратко. 

Иван Ченчев от БСП заяви, че Георги Йорданов е предложен за ордена по инициативата на всички творчески съюзи в страната. Той призова Атанас Атанасов да провери ордените дадени на Йорданов след 1989 година "Това е една безспорна личност за българската култура, смирете се малко".

Костадин Костадинов от "Възраждане" определи Георги Йорданов като "един достоен българин". След това той коментира, че ПП-ДБ е трябвало да не правят декларация по предложението. 

"Хубаво е да изивкате господин Атанасов и да му направите беседа, да му припомните какво е учил някога, за да стане прокурор на тоталитарния режим, който каза, че е създал Георги Йорданов, но е създал и него самия", каза Костадинов. 

Атанасов репликира, казвайки, че никога не е членувал в БКП и предупреди, че ако от БСП продължат с твърденията, "могат да се срещнат в съда". 

Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС коментира, че ПП-ДБ са предложили кмет на София, който е "започнал бизнеса си с 2 млн. лева от Държавна сигурност". "Трябва да се определите - или сте "за", или сте "против".