Депутатите от ПГ на ГЕРБ - СДС станаха на крака, провокирани от изказването на Манол Генов от БСП, предаде репортер на Агенция "Фокус". Това се случи по време на дебата по изменение на мораториума на електроенергията, топлинната енергия и ВиК услугите, прието вчера.

Всичко започна след като народния представител от ПГ на "БСП за България" Манол Генов направи процедура по начина на водене. "Да видим колко от народните представители имат участие във ВЕИ лично чрез свои съпруги, чрез свои близки и дали са честни пред българския избирател. Предлагам да го направим така -предложете на народните представители, който няма участие във ВЕИ, да стане прав", каза Манол Генов.

Веднага след процедурата по начина на водене на Манол Генов депутатите от цялата парламентарна група на ГЕРБ - СДС станаха прави.

Последва изказване на Рамадан Аталай, който отбеляза, че не знае защо от БСП не са станали. "Колеги, за да се върнем на сериозната част кой да стане- кой да седне, първо трябва да се върнем на това решение, което вчера председателят го подложи на гласуване. Убеден съм, че той не беше го прочел. Днес да спорите тук от тази трибуна кой е предложил мораториумът, аз бих казал кой не подкрепи този мораториум", каза още Рамадан Аталай.

Деница КИТАНОВА