Депутатите се събират за своя първи работен ден за тази седмица. В проектопрограмата са включени общо девет точки. Тя ще бъде обсъдена на председателския съвет, който ще се проведе по-късно днес.

В проектопрограмата депутатите са включили разглеждането на депозираната оставка на Филиз Хюсменова като депутат, както и няколко изслушвания.

Народните представители предвиждат изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев във връзка с последните уволнения и назначения в ДАНС, ДАР, ДАТО, както и в Държавната агенция по сигурността на информацията.

Те искат и изслушване на шефовете на ДАНС и Военно разузнаване. Депутатите от ПП-ДБ настояват за изслушване на Пламен Тончев (бел. от ред. - председателят на ДАНС) във връзка с изграждането на Националната детска болница, както и заради частната болница, която преди около две месеца предизвика общественото внимание. Генерал Венелин Венев пък представители на ГЕРБ-СДС и ДПС искат да бъде изслушан във връзка с появилата се информация за вербуване на разузнавачи от службата от съветника по национална сигурност на премиера Денков – Веселин Марков в полза  на Атанас Атанасов от ДСБ.

В проектопрограмата на дневния ред са включени още изслушване на финансовия министър Людмила Петкова по отношение изпълнението на бюджета на страната, както и на регионалния министър Виолета Коритарова относно изпълнението на общинските проекти, както и строежа на пътя Видин – Ботевград.

Предлага се и изслушване на служебния енергиен министър Владимир Малинов, направено от групата на "Възраждане", относно продажбата на реакторите на АЕЦ "Белене" на Украйна.

Заседанието на парламента започва точно в 9:00 часа.