На думи всички казват, че биха искали да се справят с корупцията. На дела това означава да се приемат законите, да се приемат правила, с които се избират хората, които ги въвеждат в практиката и тези правила да доведат до хора, които да се свършат работата. Това заяви лидерът на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков в кулоарите на парламента преди началото на срещите за обсъждането на декларацията с антикорупционното законодателство, предаде репортер на "Фокус"

Според Денков ПП-ДБ винаги са настоявали тези 7 закона да бъдат приети. По думите му обаче във времето "хора като Пеевски побутват настрани тези теми или се опитват да ги подменят" и именно заради това втората политическа сила е избрала да търси мнозинство, първо, за законите, а след това за правителство.

"Няма нарушение на Конституцията, защото ние обяснихме, че това е част от целия процес да намерим стабилно мнозинство, за да се направи правителство. Лесно е да се направи правителство, трудно е това правителство да направи нещо полезно", заяви Денков. 

Той бе категоричен: "Корупцията е тумор, който разяжда всяка сфера в нашия обществен живот. Корупцията е тази, която прави справедливостта невъзможна. Корупцията е тази, която обезценява и обезсмисля работата на честните хора и ерозира доверието в институциите". 

Денков каза още, че покани са били изпращани до всички партии, с изключение на групата на ДПС, оглавявана от Пеевски.