Премиерът в оставка Николай Денков ще подаде сигнал до прокуратурата за оказан натиск върху главния секретар на МВР Живко Коцев. Това каза той пред журналисти по повод снимки, на които главният секретар на МВР е с лица, задържани при акцията в "Агенция Митници“, предаде репортер на "Фокус". 

Обвиняеми са шефката на агенцията Петя Банкова, както и Стефан и Марин Димитрови. Соченият за контрабандист Никола Николов-Паскал се издирва.

Денков заяви още, че Стоянов и главния секретар се познават със задържаните за контрабанда, но по-близък до тях е министърът на МВР. Институциите ще трябва да разследват кой е оказвал натиск върху Живко Коцев.

След като е обсъдил ситуацията с адвокатите си, Коцев вече е подал писмения сигнал до Денков, а от тук нататък той ще го придвижи до съответните институции. 

По повод снимките, които се появиха в публичното пространство, министър-председателят в оставка коментира, че Живко Коцев не е знаел, че тези хора се занимават с контрабанда. 

"Ако имаме притеснения, те моментално трябва да се прехвърлят и към Калин Стоянов, защото това, което веднага ще кажа е, че господин Калин Стоянов се познава с тези лица още повече отколкото господин Коцев. По-отрано, по-близки са", каза Денков.

Той твърди още, че ДАНС, която би трябвало да разследва тези случаи, и да дава информация на длъжностните лица, не му е подала информация, че има такива лица.

Според Денков е куриозно да се казва, че има проблем с този часовник, който е даден на Коцев на публично място и то във връзка с личен празник.

"Това става пред други хора, единият от които е г-жа Ангелкова", заяви още той.