Трябва да се преборим с чувството на безнаказаност у тези, които управляват автомобили по пътищата ни. Това чувство е пробило цялата ни система.Това заяви премиерът Николай Денков след среща в Министерския съвет заради зачестилите тежки инциденти на пътя, предаде репортер на "Фокус".

"Проведохме среща с родители на деца, загубили живота си заради катастрофи. Това е най тъжната среща, която съм имал от години насам. Освен съболезнования към всички и към мъката, която цял живот ще носят, искам да им благодаря, защото дойдоха на разговора и казаха, че техните деца не могат да се върнат, но искат да помогнат това повече да не се случва. Много е трудно да обобщя всичко, което си казахме", допълни премиерът. 

По думите му е всеобщо е мнението, че тези промени за отнемане на колите дават резултати. "Затова трябва да търсим такива мерки, от които нарушителите да ги заболи. Част от промените са свързани със законови изменения, затова имахме и представител на Народното събрание. Обсъждахме как заедно с МВР и КАТ да работим с общините, така че в населени места да работят заедно с органите на МВР и да помогнат в този процес. Да използваме техните камери, така че един огромен ресурс с камерите на общините да бъде използван така, както става в други държави. Обсъждахме как да се ускори излизането на пробите и до 10 дни резултатите да са ясни", каза още Денков.

"Очевидно е, че алкохол, наркотици, скорост по-висока от 50 км/ч са нарушения, които не могат да не се приемат като неумишлени. Това трябва да бъде квалифицирано като умишлено убийство без възможност за условна присъда", отсече Денков.