Веднага искам да кажа, напълно категорично, че по никакъв начин никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. Това заяви министър-председателят Николай Денков в отговор на журналистически въпрос дали България ще изпрати военни на фронта в Украйна, предаде репортер на "Фокус".

"Самият президент Зеленски изобщо не е повдигал този въпрос, а дори и да го беше повдигнал, щях да кажа това, което винаги съм казвал - Български войски там няма да отидат", каза още той

"Ще отида да го кажа в парламента", заяви премиерът, отговаряйки индиректно на искането на лидера на БСП Корнелия Нинова премиерът да бъде изслушан по темата от депутатите. 

Денков поясни, че с Украйна се обсъжда единствено военно-техническа помощ. 

Попитан за появилата се информация в немските медии, че германските снаряди за Украйна ще се произвеждат в България, той каза, че до него не е достигнала такава информация: "България произвежда снаряди, които се изнасят. Доколкото знам до момента нямаме директен износ към Украйна, но така или иначе е ясно, че част от тези снаряди отиват към Украйна. Няма новина тук".