Депутатът от ГЕРБ и ексминистър Делян Добрев посече правителството от Пловдив снощи, предаде репортер на "Фокус". Асен Василев е най-слабият финансов министър от началото на демокрацията, каза той. 

"Говори се едва ли не, че всичко било наред в държавата, публичните финанси били под контрол, теглим дългове, но това било съвсем нормално. Не се притеснявайте - ние сме с един от най-ниските дългове в Европа, това е така, но не благодарение на това правителство", каза Добрев.

Депутатът уточни, че има само две години по време на управлението на ГЕРБ са били с дефицит в бюджета. 

"А на тези велики гении и финансисти от "Промяната", знаете ли колко им е дефицитът - 4,6 млрд. лв., с 1 млрд. повече от дефицитът при ГЕРБ по време на Ковид кризата", разкри Добрев.

"Това правителство защо го подкрепяме? Подкрепяме го, защото трябва да има правителство, като в същото време правим така в Народното събрание, че да насочваме това правителство и да не прави големи грешки. Надяваме се след ротацията това правителство да започне да работи по-добре. 4,6 млрд. лв. им е разрешеният дефицит от Народното събрание, а 2,5 млрд. лв. са по-малко събраните приходи. Следващата година бюджетът ще е още по-зле. Всички виждате колко е гениален финансовият министър. Всички ще разберете, че това не е гениално, а е най-слабият финансов министър по времена 30-годишната демокрация", продължи той.

"На думи казват едно, а на дела правят друго. Вълк в овча кожа", каза Добрев по повод новината, дошла от Асен Василев, че "Лукойл" напуска България.