18 милиарда е дупката в Бюджета и само Асен Василев не я вижда. Това каза в Русе шефът на Комисията по енергетика и водач на листите на ГЕРБ-СДС в Хасково и Разград Делян Добрев, предаде репортер на "Фокус".

"Продават ни цветя и рози, а имаме спад на индустриалното производство. Рискът е държавата да се окаже в гръцкия сценарий и в дългова спирала", коментира още той.

"Двадесети пореден месец имаме спад на индустриалното производство, това трябва да е достатъчно на всеки, за да му стане ясно как се управлява тази държава в последните години", категоричен бе Добрев.

"18 милиарда е дупката в бюджета и само Асен Василев не я вижда. Това са над 8% дефицит, максималнят критерий по Маастрихт е 3% и той е поставен, за да не се озовем в положението на Гърция, която беше на ръба на фалит. В последните години управляващите ни карат бясно към гръцкия сценарий", обясни Добрев.

Финансовата министърка иска сега да се събираме преди изборите - данъци ли ще вдигаме, или ще режем разходи. Няма друг начин да се свие този дефицит, добави Делян Добрев.