Не виждам много възможности, да не кажа, че не виждам никакви възможности. Нищо весело не се случва в държавата, тя е пред разпад. Оттук нататък държавата може само да върви нагоре, защото може би сме стигнали дъното. Седми път избори е абсолютно безотговорно.

Това коментира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев за шансовете за кабинет в рамките на този парламента пред NOVA.

"Не знаем какво се случва в ДПС. Там обяснението може да е съвсем невинно - може 15 души да не са подкрепили кабинета, защото Борисов каза, че няма да подкрепи втория мандат. Малко възможно е, но е възможно да са се разсърдили. Вярно е, че Борисов е най-влиятелният лидер в България, но не мисля, че той може да се разпорежда в ДПС", подчерта той.

"Не разбирам защо се вижда провал в лидерството на Борисов и на Пеевски, след като те станаха първа и втора сила. За какво не са успели? Те не са управлявали в последните три години", настоя Добрев.

"Ако ме питате кои лидери трябва да си подадат оставките, това са тези, които са загубили общественото доверие. Цялата върхушка в ПП-ДБ се провали, загубиха половината от гласовете си. Не виждам кой би ги подкрепил, защото те се държат сякаш другите са им длъжни", посочи той.

"Според мен шансът за третия мандат е 1%. Винаги трябва да даваме един минимален шанс, но ситуацията въобще не изглежда добре", анализира Добрев. 

"ГЕРБ предложи да управлява с кабинет изцяло от ГЕРБ с експерти, които да носят отговорност. Потърсихме други отговорни политици, това не се случи. Предложихме преговори и преговаряхме с преговорен екип. Даже хората преди не бяха от ГЕРБ, бяха Соломон Паси и президентът Плевнелиев. И това не стана", коментира той.

"ПП-ДБ имат последователна политика за това да ни бутат на Изток. Не искаме да управляваме с тях. Те не се съгласяват на правителство, защото искат да докарат руските интереси в България. ДБ са заложник на това нещо", категоричен бе Добрев.