По повод Световният ден на пощата – 9 октомври, деца ще посетят пощенски станции, за да се запознаят с работата на пощенските служители, филателно-пощенски продукти и пътя на писмото .

Ученици от ОУ "Панайот Волов“ и СОУ "Климент Охридски" в гр. Добрич, ще посетят пощенският клон в ЖК Балик в град Добрич. Децата ще видят първата пишеща машина, стари телефонни апарати и как са изглеждали униформите на пощальоните.

Пощенски станции в Каварна, Генерал Тошево и Тервел също ще бъдат посетени от ученици от основни училища.

В рамките на откритите уроци по темата "Български пощи -144 г. сме близо до вас, с мисия да предаваме вашите послания", учениците ще получат отговор на въпросите какво е писмо, марка, датно клеймо, пощенски код, как се адресира писмо, къде се поставя пощенска марка. Всяко дете ще получи пощенски плик е логото на неговото училище.

Помислили сме и за най-малките. Деца от 3-та Б група "Пеперуди" от ДГ "1-ви юни“ ще посетят Централната поща в гр. Благоевград. Служители ще им разкажат и покажат пътя на писмото от приемането му на гише или пощенска кутия, обработка до изпращането на получателя, като накрая ще посетят и обработващ възел Благоевград.

Всички деца ще получат подаръци по случай празника на "Български пощи“ – Световният ден на пощата.