Г-н Минеков взима пример от Рашков и е решил, че ако организира акция срещу ГЕРБ, ще стане любимец нановозадаващата се управляваща коалиция. Това каза пред журналисти в централата на ГЕРБ Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Г-н Минеков не е принципал на тези помещения и не знам какво прави тук. Очевидно г-н Минеков се е хванал за Министерство на културата и държи да остане в него като редовен министър. Той взима пример от г-н Рашков и неговите репресии и е решил, че ако организира акция срещу ГЕРБ, ще стане любимец нановозадаващата се управляваща коалиция и най-вероятно ще остане министър. Няма правни основания ние да освобождаваме помещенията, които са ни дадени по силата на Закона за политическите партии. Ние сме си изпълнили всички условия“, посочи Митов.

"Г-н Минеков е еманация на овластената арогантност и простащината, която се мотивира от президентството и лично от президента Радев. Това очевидно е опит за отмъщение и някаква криворазбрана справедливост, която очевидно тези хора и г-н Минеков, който не е избиран от никого, той с мотивацията на г-н Радев се занимава с това да възстановява своето емоционално възприятие за справедливост“, заяви Митов.

"Законът е закон и е за всички партии. БСП, ДСБ не плащат наем, той важи за всички. В една парламентарна демокрация политическите партии трябва да бъдат стимулирани и да имат условия да изпълняват своите функции и дейност. Г-н Минеков руши институциите и обществото по този начин. Това ще има последствия и международни реакции“, допълни той.