ДПС изпраща покани за разговори за възможностите за съставяне на правителство с втория мандат до всички политически сили с изключение на "Възраждане". Това обяви председателят на парламентарната група Делян Пеевски след заседанието на част от парламентарната група, провела се по-рано днес. 

"Решението на парламентарната група е да изпратим писма до останалите партии от 50-ото НС, освен "Възраждане". Дали сме срок до утре да видим какво ще ни отговорят", заяви Пеевски.

"Длъжни сме към нашите избиратели да вземем мнението на останалите партии. Да правим сами втори мандат, да разиграваме държавата - да държим папки, без да може да има правителство - ДПС е сериозна партия и няма да си го позволи", категоричен бе председателят на Движението. 

По повод отказа на част от депутатите да се явят на срещата днес, той каза: "Колегите са поканени от неделя. Поканихме ги на председателски съвет вчера - всеки, който е решил, е дошъл. Парламентарната група работи спокойно, колегите са добре дошли. Ние сме в парламента, където е мястото на народните представители".