ДПС изключи Джейхан Ибрямов от парламентарната си група, научи "Фокус". Преди минути председателстващата заседанието Росица Киров изчете решението от парламентарната трибуна. То е било взето с 30 гласа "за", нямало е въздържали се или гласували "против". Така парламентарната група на ДПС остава с 44 народните представители. 

Припомняме, че снощи от ДПС - Търговище свалиха доверието си от депутата. 

Напрежението се покачи след гласуването на проектокабинета "Желязков".

Джейхан Ибрямов излезе с позиция, че е гласувал "против", а не "въздържал се".

Справката, разпространена от пресцентъра на Народното събрание за гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, обаче показа, че Ибрямов е гласувал с "въздържал се".

Ето какво написа той вчера във Фейсбук:

"Категорично заявявам, че днес гласувах ПРОТИВ, а не "въздържал" се на днешното заседание на Народното събрание, на което се гласува проектокабинетът "Желязков". 

"Вотът ми е съгласно решението на почетния председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган, парламентарната група на ДПС да не подкрепя предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет и министър-председател.

"Уведомил съм с официално писмо канцеларията на председателя на Народното събрание, че вотът ми е отразен невярно. Получих уверението, че в стенограмата от заседанието гласуването ми ще бъде отразен вярно", написа още той.