Депутати, членове и симпатизанти на ДПС, които подкрепят почетния председател Ахмед Доган, в момента се намират през резиденцията в столичния квартал "Бояна", след като през вчерашния ден Доган бе призован да напусне както нея, така и тази в Росенец от Данаил Папазов, който е собственик на фирмите, притежаващи двата имота. 

От снощи те стоят пред двата имота, след като служителите от имота в "Бояна" бяха изведени. 

"Не получихме никаква информация какво се случва вътре. Оставяме в недоумение кой е вътре, по какви причини, с какво е влязъл, какво прави вътре, изнесъл ли е нещо. Всички хора, които са се събрали, за да защитят личното имущество на Ахмед Доган и за да възпрепятстваме всякакви опити за посегателство", заяви Тимур Халилов. 

"В момента има една груба форма на самоуправство. Не знам кои са тези лица, кой ги е изпратил. По неофициална информация са представители на охранителна фирма", каза още той, но допълни, че няма информация към този момент имущество на Ахмед Доган да е били изнесено. 

По думите му всички хора, които са работили в резиденцията до момента, са били изведени: "Доган е повече от почетен председател, той представлява цялата общност и всички тези хора, които са тук, приемат това като посегателство срещу общността". 

"Ще бъдем тук до последно, докато не бъде разрешен този въпрос", категоричен бе Халилов. 

Евродепутатът Илхан Кючюк коментира, че членовете и симпатизантите на ДПС, подкрепящи Доган, са притеснени от случващото се. Той допълни, че имат намерение да сезират международната общност. 

"ДПС е правова партия, няма да допусне нито един да потъпква законите в България. Ще останем толкова, колкото трябва, ще протестираме колкото трябва, ще сезираме когото трябва", категоричен бе Кючюк.