Няма да има забавяне на изграждането на бъдещата детска болница заради обществените поръчки. Това увери пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че д-р Кондева и служебният премиер Димитър Главчев посетиха терена, избран за строителство на бъдещата национална детска болница, за да инспектират разчистването му от съществуващите сгради.

Във връзка със разчистването на терена за Националната детска болница служебният здравен министър Галя Кондева коментира, че проектът е вече в напреднала фаза. 

"Едната сграда е почти изцяло разрушена, другата е в процес. Движим се напред и по плана, който представихме от Министерския съвет. До 20 юли ще получим предложението на Европейската инвестиционна банка за структурата на новата детска болница", заяви тя. 

Здравният министър каза, че веднага, след като пристигне предложението за структура на лечебното заведение, ще започнат задълбочени обсъждания на състава, който да работи в нея. 

Попитана дали може болницата да е готова преди 2028 година, тя каза, че такова нещо не може да бъде очаквано. Галя Кондева обаче даде заявка, че могат да бъдат съкратени някои срокове заради темпа, с който се работи по проекта.