“България няма да продаде реакторите за АЕЦ “Белене" на Украйна под цената, на която ги е купила. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева в предаването “Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Тя обясни, че проектът за Белене е корупционен и не отговаря на икономическата логика и стратегията на страната ни в областта на енергетиката. Според нея, Украйна има нужда от реакторите, за да завърши своята атомна централа и това е “решение, което изглежда перфектно за всички интереси, вплетени в него".

Депутатът от ПП-ДБ коментира и посещението на украинския президент Володимир Зеленски в София. Тя каза, че то е знак за силната подкрепа на България за Украйна по отношение на нейното присъединяване към НАТО и защитата й от руската агресия. Цонева сподели, че с едно солидно мнозинство в парламента са приети решения за военна помощ и продажба на стари снаряди на Украйна, които ще спомогнат за развитието на българската оборонителна промишленост и ще прекратят ролята на посредниците.

 “Това беше най-силният знак за това, че ние сме страна, която има огромно значение по отношение на изпращането на боеприпаси, свързани със защитата на независимостта на Украйна и нейната способност да се брани от агресията на Русия"", добави още Цонева