Четвърта вечер жителите на Цалапица протестират заради убийството на 24-годишния Димитър, предаде репортер на "Фокус". Те блокираха кръговото на пътя за Пазарджик. 

Хората настояват да се разкрие цялата истина за престъплението и протестират срещу квалификацията на прокуратурата за двамата братя, които днес се изправиха пред съда.

Единият от тях Борислав Динков разказа, че е бил свидетел на убийството на неговия приятел Димитър Малинов, за което съжалява искрено. И поиска да бъде пуснат на свобода. Нетовите думи не бяха посрещнати с одобрение от присъстващите от селото. Майката на убития Атанаска Бакалова смята, че двамата братя са съчастници и настоява да си получат заслуженото. Днес съдът ги остави в ареста.

Според прокуратурата двамата са осигурили помощни средства – два броя лопати, мотика и кирка, както и превоз чрез лек автомобил, марка "Мерцедес“, за прикриване на следите от извършеното убийство - преместване и заравяне на трупа на Димитър.

Те са привлечени в качеството на обвиняеми лица като помагачи, а не като съучастници за извършено в периода 20.07.2023г.-21.07.2023г. престъпление чл.294, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК.Те са привлечени като обвиняеми за това, че в периода от 20.07.2023 г. до 21.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, като извършители, спомогнали Рангел Бизюрев на 30 г., обвиняем за умишлено убийство на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да са се споразумели (уговорили) за това с Рангел, преди да извърши деянието.

Рангел е главният обвиняем за убийството, той е обявен за общодържавно издирване. Твърди се, че се намира в Германия.

Днес вътрешният министър съобщи, че е поискал оставката на директора на ОДМВР Пловдив и на началника на РУП в Стамболийски, които не са действали адекватно при изчезването на Димитър.