Българската асоциация по киберсигурност /БАК/ обяви първата си стипендиантска програма, която осигурява пет едногодишни безплатни абонамента за най-популярната платформа за университетско е-образование в света- Coursera. Това съобщи БАК. 

Петима са отличниците, които ще получат достъп до над 7000 курса и специализации от над 300 водещи университета и корпорации като Stanford, Yale, Berkeley, Google, AWS, Microsoft и др., достъпни през Coursera.

На всеки от избраните кандидати ще бъдат определени персонални ментори, които ще направят за тях индивидуални обучителни пътеки с курсове в сферата на киберсигурността, които да следват в период от 12 месеца. След края на програмата на успешно преминалите я ще бъдат предложени стажове, заетост и съвместни проекти с организациите – членове и партньори на БАК.

Кандидатстване

За участие в стипендиантската програма могат да кандидатстват хора между 16 и 29 г. с интереси в сферата на киберсигурността, без ограничения за тяхното местоживеене, академичен профил или професионален опит.

Кандидатите следва да изпратят по електронен път на адрес office@cybersecbg.org актуално СV, мотивационно писмо (до 2 стр.) и концепция (до 3 стр.) на тема "Ролята на цифровите иновационни хъбове за развитието на киберсигурността на национално и европейско ниво – възможности за гражданите, бизнеса и институциите“.

Със своите концепции кандидатите ще спомогнат за успешната реализация на най-важния проект на Българската асоциация по киберсигурност – "Cyber4AllSTAR“, познат още като Европейски цифров иновационен хъб "Тракия“.

Кандидат-стипендиантите ще бъдат поканени на събеседване през м. септември, а отличените ще стартират своето обучение в началото на м. октомври 2024 г.