Авиокомпанията съобщи позитивните новини на специално събитие на Летище София. Wizz Air отпразнува 20 млн. превозени пътници от столичното летище и стартира нов маршрут. Това постижение идва в навечерието на 20-годишнината от основаването на авиокомпания, 19 години от които тя оперира и в България. От авиокомпанията съобщиха и за добавянето на нова вълнуваща дестинация към мрежата си: Лион. 

Това ще бъдат единствените директни полети от София до "копринената столица на света“ и ще стартират през октомври. Билетите са вече в продажба и в мобилното приложение на цени от само 73.99 лв. Известен със своя стар град, включен в списъка на ЮНЕСКО, Лион съчетава древна архитектура и модерна динамика, които си струва да бъдат видени.

Новият маршрут е част от стратегията на авиокомпанията за разширяване на своите услуги и присъствие на българския пазар, а обявените високи резултати на авиокомпанията още веднъж подчертават ангажимента ѝ да предоставя достъпни, удобни и висококачествени възможности за пътуване на своите клиенти, като същевременно подпомага развитието на туризма у нас.

Днес на столичното летище от авиокомпанията посрещнаха полета от Брюксел Шарлероа, на който се намираше юбилейният 20-милионен пътник – Петя Минкова. Като израз на благодарност за лоялността и доверието на българските пътници, тя получи като подарък ексклузивен ваучер за пътувания на стойност 200 евро.

Първият български полет на Wizz Air излита от София през септември 2005 г. и от тогава авиокомпанията непрекъснато разширява мрежата си от нискотарифни маршрути за българските пасажери. Днес от летище София авиокомпанията оперира общо 30 маршрута до 15 държави, като осигурява достъпни полети между България и останалата част на Европа и извън нея както за бизнес, така и за туристически пътувания.

Авиокомпанията разполага със самолети Airbus A320, които са базирани както в София, така и във Варна. Wizz Air има над 350 служители в България, чиято отдаденост и професионализъм играят ключова роля за растежа на авиокомпанията в страната.