На 25-27 февруари гражданският панел по въпросите на икономиката, образованието и цифровизацията ще заседава в Дъблин и ще представи своите препоръки за Конференцията за бъдещето на Европа. Това съобщиха от пресслужбата на Европейски парламент.

Институтът по международни и европейски въпроси (IIEA) в Дъблин (Ирландия) ще бъде домакин на заключителната сесия на гражданския панел на тема "По-силна икономика, социална справедливост и работни места/Образование, култура, младеж и спорт/Цифрова трансформация“ в рамките на Конференцията за бъдещето на Европа. От 25 до 27 февруари двеста представители от всички държави членки, с различен профил и възраст ще вземат решение относно препоръките си за бъдещето на Европа.

Участниците ще изготвят препоръките си на базата на работата си в предишните две сесии, проведени в Страсбург през септември 2021 г. и онлайн през ноември 2021 г., като ще се съсредоточат върху следните направления: работа в Европа, икономика за бъдещето, справедливо общество, образование в Европа, етична и приобщаваща демократизация на цифровизацията. Финализираните препоръки ще бъдат обсъдени на пленарното заседание на Конференцията, което ще се проведе на 11-12 март в Европейския парламент в Страсбург, Франция.

Цялата необходима информация, включително последния доклад за работата на този панел, можете да намерите на специалната уебстраница на Панел 1. Проектът на дневен ред е достъпен тук.

Заседанието ще се проведе в хибриден формат: с физически присъстващи членове, при пълно зачитане на мерките в областта на общественото здраве в Ирландия и онлайн, за да се гарантира, че всички членове на панела могат да участват.